SELAMAT DATANG

Selasa, 2 Oktober 2012

MUSUH PEMIKAT SUDAH KEMBALI

     Salam kepada semua pemikat.dah lama rasanya sy tak buka blog ada macam 2 cerita baru dari kawan2 dan saya pun dah lama tak turun ke laman maklumlah sekarang ni tengah  banyak kerja kat pejabat di tambah pula sekarang ni ada baby boy kat rumah.di pendekan cerita baru2 ni  (24 sep til 1 0kt) saya berkesempatan balik ke kampung (felda endau) sempena kenduri adik kahwin jadi ade la kesempatan nak turun ke laman
       trip pertama(26 sep 12) laman sunyi sepi tak de sekor pun yang berbunyi.saya pun pacak je la pikat  mana tau ada yang nak menjawab pikat.dalam hati mana pergi bh banyak2 kat sini tahun lepas punya la meriah bh laman ni tpi ari ni yang riug rendah hanya sang merbah.
       satu jam berlalu pikat pun sekejap on kejap tak badan dgn kepala kecut je ,ada helang ke?tengok ke atas tak de.rupa2ya si sewah tgh sibuk meligan burung.padan pun sang merbah riuh rendah macam biawak nak curi telur dia.sewah  dah masuk kat sini rupanya.apa lagi kemas  barang2 la jawabyna'nampak gayanya buka buku baru le tahun depan..............tpi bagi yang banyak pikat on je la 1 sewah bawa jalan2 ada lagi kat rumah kan  heheheh,,,,,,,.....m,,,,,

Khamis, 16 Februari 2012

Manik Labuh For Sale





                                       

                                          1.  Guk 1
                                          2.  Tembaga
                                          3.  Selang ada sikit
                                          4.  Angguk anggar 1 round         
                                          5.  Manik labuh(brg cangkul)
                                          6.  Bunuh 12
                                          7.  Suara sedang
                                          8.  Harga RM450...

Siapa beminat call 019-3546645. siapa cepat dia dapat"first come first serv" area setiawangsa kuala lumpur

Khamis, 26 Januari 2012

Tarikh: 23 jan 2012
Tempat: mindef
 masa: 0730H




     Pagi ni malas nak pergi melaman jauh2 sebab semua geng2 blik kampung semperna raya cina, klu ikutkan hati nak pi melaman di cheding, so pgi ni melaman kat area tempat kerja je.Sampai kat laman 1 ada bh tgh duk menyelang atas tiang lampu,suara pun blh tahan jgk ada serba sikit dia punya baarang.set laman pacak pikat.dalam 15 minit game over......

Inilah hasilnya.......
                                          pandangangan kanan



                                          pandangangan depan


                                        pandangangan atas



                                          pandangangan kiri

Selasa, 8 November 2011

Lain yang di idamkan lain yang dapat

    Memandangkan hari raya Qurban kawan tak boleh pulang kerana bertugas,semalam  (isnin 7/11/2011 ) seawal  jam 0700H kawan telah keluar rumah bersama bb ke lokasi  bh reward di TUDM KL bh  suara selang gagap. sampai di lokasi jam 0730h sunyi tak dengar suara bh pon yang ada suara burung gagak.mungkin kerana pagi semalam cuaca mendung,kawan tggu sekejap sambil pekena rokok sebatang.matahari beransur2 keluar bh pon mula la melalak tapi..........bh idaman tak muncul jgk.tak pa lah pasang je la mana tau dia nak sampai.berdepan dengan tempat kawan pacak bb ada bh suara sedang berdeguk suara sedang guk lanjut mcm pesom.bb nampak bh terus bagi tembak 1 kali terus menekan bh suara sedang tadi melambung sampai ke bb.
     5 minit teradap dgn bb,bh tak mahu turun jgk,duduk atas anggar pokok kelapa je.mungkin bh tu nak kawan dengar  suara dia dulu. selang dia bekeping2 sampai terbabas2 ada angguk anggar lagi ni permainan pun cantik. kalau dapat memang aku terus tambat bh ni.tgh aksi memaki hamun bb dgn bh berlangsung ada sekor bh sampai kat anggar bh suara sedang,bh selang gagap dah sampai.dua2 bh dah turun tanah belaga sesama sendiri.bh suara sedang naik semula atas anggar pokok kelapa,sambung blik beradap dgn bb,bb bagi keluar angguk anggar dua round bh dah mula resah,last last bh terjun kat bb .akhirnya apa lagi tersungkur la jawabnya tapi duk belaga lagi walaupun kaki dah sangkut dua mata racit.
       sedang kawan perbetul racit yang kusut tadi bb dah bunyi kat dalam cetok bh selang gagap tdi melambung sampai atas anggar........ kantooiii tak pa minggu depan kawan repeat.tpi bh suara sedang yang kawan dapat tu pun dah ok sepanjang 7 tahun kawan mikat burung .kawan tak pernah jumpa burung suara selang macam tu berapi2 keluar sampai bb tak terkejar hehehehehe........... 
     

Isnin, 15 Ogos 2011

kalau dah bukan rezeki

Tarikh : 14/8/11
Jentera: Iswara
Pikat   : Bb Endau
lokasi  : TUDM Sg Besi

    Semalan pagi niat di hati niat nak gi mengajar je bb kat kubur cina taman seputih .sampai je kat persimpangan kubur cina tmn seputih,teringat la pulak bh kat dalam tudm sg besi yg byk terus aku tukar fikiran.nasib baik aku pernah kerja kat sana jdi senang la sikit aku nak masuk kat dalam kem.


laman 1

      Ada 2 ekor bh tgh begasak,dua2 suara kasar tapi bh kopi o je.psang je la lg pun aku bwk bb ari ni(kataku dalam hati)5 minit bb tak berbunyi 15 minit pun sama jgk tak bunyi 30 minit poooon tak berbunyi jgk tak mcm kebiasaan aku bertambah pelik dan hairan. rupa rupanya laman yang pacak si bb tadi dah penuh dengan sang semut.angkat bb tukar laman

laman 2


        pacak je bb aku pun terus duduk dalam kereta.si bb terus jalankan tugas .dalam 5 minit ada 2 ekor bh melambung sampai kat bb.1 ekor  terbang entah kemana sekor lagi turun tp 10 meter dr bb dekat 10 minit tggu bru sampai dekat bb aksi angguk mengangguk pun bermulalah.hai lamanya lah ko dok aksi mencangkul ni rasa2 dah hapir 20 minit tak begerak bh duduk kat situ je.bb bgi angguk 3 trip non stop bru bh gerak msuk laman bru bh nak kejekan bb, bh dah tarik kaki.kompom dah sangkut dalam hatiku.masa aku nak ambil bh ni tiba2 bh tu terbang knp plak racik ni? ke bh tdi kena jari je ker? lepas siasatan menyeluruh di buat sah lah racik aku dah putus melepas.
      
          Pasang racik yang dah lucut tadi aku pun masuk kedalam kereta semula.bb duk lambung guk dan menekan,sampai sekor bh kat bb kali terus di depan laman, bh lansung  tak angguk terus belari msuk ke dalam laman nak tibai bb.apalagi tersembam lah jawabnya bh tu,kali ni kompom hook up atas lutut bh.lepas masuk bh dalam jut perbetul racik yang kusut dan pacak semula bb kat sebelah laman td. kali ni bb on macam dah jd pikat bunuh 30 ke 40 ekor harap2 bb aku ni jdi pikat yang baik 1 hari nti.10minit bb dok melalak sampai lak 2 bh kat laman sekor dah kena racik sekor lg tak kena ,yanag tak kena tu duk separing dgn bb,dalam 5 minit tak kena racik aku pun halau al maklum la bb kalau dah jadi pikat tak lah risau sangat.masa nak ambik bh sangkut racik td adegan yang sama terjadi kali ini bh terbang selaju laju nya macam manusia nampak hantu.aku pun duk memikir knp plak kali ni?tak kan putus lg kot?tp kali ni racik lain plak.setelah disiasat aku mendapati racik aku ok mungkin racik aku hanya tersangkut pada jari bh je.
kesimpulanya 1 tapau 2terlepas



tangkapan bb setakat ni 3 ekor terlepas 3 ekor.sekian